DOS, vrhunec moje letošnje sezone, mi je pustil veliko manj posledic, kot sem pričakovala. Prepričana sem bila, da bom po njem popolnoma uničena in da bo treba na novo začeti s pridobivanjem kolesarske forme, po dveh tednih počitka pa sem kot prerojena spet vozila na polno in do sedaj dosegla kar nekaj dobrih rezultatov.

Na nedeljskem vzponu na Mašun mi je seveda uspelo doseči svoj cilj – Jerneju sem že po petih kilometrih suvereno pobegnila in do cilja me ni mogel ujeti. Priznal je, da sem bila boljša (za 50 sekund), jaz pa moram priznati, da sva oba dobro vozila. Pribrcala sem ženski rekord na Mašun (0:29:37) in 41. mesto absolutno.

Dan državnosti sem preživela na Goriškem. Na 18 km dolgi trasi Solkan-HE Plave-Solkan je bilo državno prvenstvo v kronometru. Ta kolesarska disciplina mi še posebej leži, saj sem zelo močna na ravnini (kljub temu da nimam prave opreme). S povprečno hitrostjo 39,9 km/h (uf!!!) mi je uspelo zmagati. Čeprav sem imela namen po kronotu odpeljati še eno epsko turo tam okrog, sem šla na koncu s klubsko prijateljico Mojco samo na Sv. Goro. Namesto da bi kaj zmolili, sva potiho preklinjali prestrm klanec in vročino.

svgora.jpg

V nedeljo bom nastopila na dolomitskem maratonu. Ker sem to izvedela šele včeraj in se zato zadnje čase niti približno nisem pripravljala na 138 km dolgo turo s 4190 m višinske razlike, upam, da mi uspe pribrcati do cilja. :oops:

Se oglasim, ko pridem nazaj, do takrat pa lep pozdrav!

tjaša

 • Share/Bookmark

7 komentarjev na temo “Še vedno v dobri formi”

 1. aljo pravi:

  Srečno…

  da ti bo uspelo pridt na cilj, pa itak ne dvomim ;)

 2. aljo pravi:

  Aja, pa čestitke za naslov državne prvakinje

  sploh glede povprečne – kapo dol :)

 3. Hel1 pravi:

  Bravo, bravo. Zdej si sam še kej malga od opreme za kronometre nabavi, pa boš pomela s konkurenco tudi na ne tako ekstremnih dirkah kot je bil DOS :)

 4. tjasarutar
 5. tjasarutar pravi:

  @aljo: Sem uspešno pršla do cilja, a o tem kaj več v naslednjih dneh..

  @hel1: Kronometri so se za letos končali..

 6. Hel1 pravi:

  ah škoda, pa drugu letu ;)

 7. dusank pravi:

  Čestitke za naj naj uvrstitev na Maratonu Alpe !
  Očitno si res v odlični formi !

 8. renata pravi:

  tjaša, sem ti že v živo čestitala v kamniku, pa še enkrat tule: iskrene čestitke! tako za zmago na maratonu alpe kot za odlično uvrstitev v dolomitih! razturavaš! le tako naprej :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !