Živjo!

Že dooooolgo nisem ničesar napisala…

Minevajo zadnji dnevi koledarske zime in vsak dan je na cesti več kolesarjev. Nekateri nabirajo prve letošnje kilometre, drugi smo jih nabirali že nekaj mesecev, saj se s koncem zime začne tudi kolesarska tekmovalna sezona. Vsake toliko razmišljam, kako je bilo lani in kako je letos. S kilometri sem čisto malo v minusu, s kilogrami preveč v plusu, splošna pripravljenost pa je najbrž približno enaka. Način treninga je letos drugačen, ker nas čakajo drugačne dirke. Intervali za moč, šprinti, vožnja v zavetrju, hitrostna vožnja za avtom…

Priznam, takšen način treningov mi ni najbolj všeč, ampak če trener tako ukaže, ga poslušam po svojih najboljših močeh. Imam/o edinstveno priložnost: začeti tekmovalno žensko cestno kolesarstvo v Sloveniji in priložnost moram/o kar najbolje izkoristiti.

Čez zimo smo pridno trenirale. Večino vikendov smo preživele v Poreču, med tednom pa je trenirala vsaka zase. Zase lahko rečem, da sem večino prostega časa dobro izkoristila na kolesu, vendar ga nisem imela tako veliko kot lani. Sem pa zato na faksu uspešno opravila vse izpite zimskega semestra.

Danes odpotujemo v italijansko Toskano, kjer nas 20., 21. in 22.3. čakajo tri ženske dirke na zelo visokem nivoju, saj bo prisotna ženska cestna kolesarska smetana. Glede na predvideno časovnico bodo povprečne hitrosti blizu 40 km/h, česar sem sama navajena zgolj na dvajset minutnih kronometrih (dirke bodo trajale okrog 3 ure), tako da nimam/o velikih pričakovanj glede uvrstitve. Mislim, da bo velik dosežek, če bo katera od nas pred “metlo” prišla do cilja. Ampak vsaka izkušnja šteje in nekje je treba začeti.

Zadnji trenutek pred odhodom s strahospoštovanjem gledam reprezentančni dres in vem, da ga bomo vse s ponosom oblekle in se po svojih najboljših močeh potrudile, da bi čim bolje zastopale Slovenijo. Držite pesti za nas, kakorkoli že bo….

Se oglasim, ko pridemo nazaj.

Lep kolesarski pozdrav!

Tjaša

  • Share/Bookmark

1 komentar na temo “Se po zimi sezona pozna?”

  1. Uroš pravi:

    In, kako je šlo?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !