Zadnjo nedeljo sem po dooolgem času spet dirkala. Na Franji, slovenskem najbolj množičnem kolesarskem dogodku. Imam mešane občutke. Po eni strani sem zelo zadovoljna s 4. mestom absolutno in 2. v kategoriji ter 7 minut boljšim časom v primerjavi z lanskim letom. Zadovoljna sem zato, ker sta bila maj in junij zame zelo naporna meseca in nisem imela časa za treniranje. Nezadovoljna pa zato, ker nisem dala vsega od sebe in ker se je dogajalo marsikaj, kar se ne bi smelo.

Od sredine aprila do danes sem imela vsak dan (50 dni) od 7h do 13h obvezne vaje v DU Izola, v popoldanskem času pa sem ali delala ali se učila za izpite in/ali trenirala. Če temu prištejem še vsak dan vsaj 2x po 45min vožnje do Izole ali nazaj domov, lahko mirno rečem, da sem bila ves čas kronično utrujena in neprespana. Ampak vse se da, če se hoče! In tako sem naredila večino izpitov, še nekaj študijskih obveznosti pa me čaka naslednji teden. Potem pa tri brezskrbni meseci počitnic, ki jih bom najbrž preživela kolesarsko in delovno.

Morje… Ker sem bila vsakodnevno v Izoli, imam “že” pet kopalnih dni v morju (slovensko je že zelo toplo, a tudi zelo umazano), poleti bodo pa najbrž tudi bolj aktualni enodnevni obiski bližnje hrvaške obale, za kaj daljšega pa najbrž ne bo časa. V načrtu imam kolesarski izlet v 300 km oddaljeno Paklenico. Pa mogoče nekaj kolesarskih dni v Dolomitih. In skavtski potovalni tabor (peš). Vsekakor bo poletje pestro, ker ne znam biti neaktivna. :(

V nedeljo se bom udeležila, se mi zdi, 7. vzpona na domači klanec, Mašun, ki ga organizira KK Postojna. Dirka šteje za Pokal Slovenije, kjer z ELITE licenco ne morem več tekmovati, a se je bom vseeno udeležila izven konkurence. Dvomim, da mi bo uspelo podreti lanski rekord, ker sem letos bolj slaba v klanec, a se bom vseeno potrudila. 25. junija bo državno prevenstvo v kronometru v Solkanu, 28. junija pa Maraton Alpe. Držite pesti, da bi mi šlo čim bolje!

Kolesarsko-študijski pozdrav!

Tjaša

 • Share/Bookmark

5 komentarjev na temo “Franja in preostanek junija”

 1. Renata pravi:

  tjaša, res si pridna in držim pesti, da ti uspe vse zadano! se vidimo na alpah :)

 2. Bobi pravi:

  Bravo Tjaša, postala si pravi Elite. Čestitam za zmago in naslov državne prvakinje v kronometru. Upam, da je slaba volja z lokalne rekreativne manifestacije Franja tako pozabljena. Še enkrat čestitke.

 3. tjasarutar
 4. tjasarutar pravi:

  @Renata: Na žalost me ne bo na Alpe, ker “moram” na cestno DP, ki je istega dne. Tolaži me le to, da mi vsaka cestna dirka dolgoročno koristi.

  @Bobi: Po mojem mnenju je kronometer moja disciplina, zato sem zelo ponosna, da mi je kljub nekronometrski opremi ratalo zmagat. Vseeno pa bi bila vesela, če bi se znala tudi na cestnih dirkah malo bolje peljati.

 5. Bobi pravi:

  Taktika na cesti pride samo s prakso z njo pa tudi zmage. Saj veš, najprej glava potem noge.

 6. Renata pravi:

  Tjaša, potem bom pa navijala zate, medtem ko se bom razgledovala s Pavliča ;) jasno, da je zate cestna dirka pomembnejša. Dobro pelji!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !