Ojla!

Z objavami nisem najbolj ažurna, ker mi primanjkuje časa in inspiracije za pisanje. A bolje nekaj kot nič…

Prvi spomladanski in zadnji marčevski vikend smo preživele v okolici italijanskega mesta Varese, kjer je bila v nedeljo dirka svetovnega pokala. Na njej smo Poletovke (Aja, Alenka, Urša, Živa, jaz) in Polona Batagelj nastopile kot slovenska reprezentanca. Tja smo odšli že v petek zjutraj, saj je bil popoldan tam prvi kongres ženskega kolesarstva, kjer je bila obvezna udeležba vseh tekmovalk.

Na kongresu se je govorilo o antropometričnih in psiholoških pogledih o ženskem kolesarstvu, o psihologiji in razliki med spoloma, o medijski zanimivosti ženskega kolesarstva in marketingu, o možnostih zaposlitve po končani kolesarski karieri in še mnogo drugega. Veliko koristnih informacij, ki pa so bile na žalost zelo slabo prevajane v angleščino. Imam pa še en razlog, da se lotim učenja italijanščine. :)

Sobotni dopoldan smo izkoristile za trening, med katerim smo prevozile oba daljša klanca iz dirke. Okolica Cittiglia, kjer smo bili nastanjeni, je tako lepa, da bi z lahkoto prekolesarili še ves popoldan, a je bil pomembnejši počitek pred dirko. Zvečer je bila v mestu za vse udeleženke skupna večerja in uradna predstavitev ekip.

Nedeljski dopoldan je bil sončen in topel. Zajtrk, počitek, pašta malica, počitek… in dirka ob 13h. Za razliko od prejšnje dirke, smo se tokrat držale bolj v grupi in brez težav prišle do prvega klančka v 20km oddaljenem mestu (ki si ga dan prej nismo ogledale), ki je naredil največjo selekcijo. Znašle smo se v tretji grupi tridesetih kolesark, kjer smo bile sicer med močnejšimi, a ker od drugih ni bilo nekega velikega interesa po lovljenju druge skupine, nas je na 60em kilometru “metla” izločila iz dirke. Seveda smo bile razočarane, a po drugi strani tudi vesele, da smo zdržale približno polovico dirke s kolesarkami, ki od kolesarstva živijo. Slovensko čast je rešila Polona, ki je prišla do cilja. Iskreno ji čestitam za tak uspeh!

Moj predvelikonočni teden je bil natrpan s treningi in službo. V Bistrici smo končno začeli tudi s četrkovimi rundami, kjer se lahko malo pomerim s fanti.

Na praznični ponedeljek gremo v bližino Padove na dirko z italijanskimi mladinci, ki je v glavnem namenjena dirkaškemu treningu. Sama sem precej utrujena od napornega tedna in nimam velikih pričakovanj. Po počitku po dirki pa bi moglo začet leteeeet…. :)

Lep pozdrav!

Tjaša

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !