Ojla!

V nedeljo sem odpeljala svoj šesti Maraton Franja, ki se mi je zdel še najlažji od vseh doslej, kljub temu da je bil najhitrejši. Dobro sem izkoristila štartno pozicijo v prvih vrstah in se brez nepotrebnega prerivanja pripeljala do vrhniškega klanca. Tudi tam sem brez težav sledila tempu prve skupine in se do Cerknega, kjer se začne vzpon na Kladje, prvič pripeljala z najboljšimi.

Moj osnovni cilj je bil najhitrejši ženski čas na vzponu, ker se mi zdi, da še nikoli nisem bila v tako dobri klančarski formi. Ker nas je bilo kar nekaj žensk na kupu, sem že na najstrmejšem delu naredila razliko do ostalih in jo potem samo še držala do vrha. Lahko bi šla še hitreje, a sem vedela, da je še daleč do cilja. :)

Tisti, ki so z mano pripeljali na Kladje, so se tam ustavili in napolnili bidone, tako da sem bila do Gorenje vasi, ko so me spet ujeli, čisto sama. Naša skupina pa ni bila niti velika niti najbolj složna, saj krožne smene nikakor niso stekle. Večino časa nas je “vlekel” kolesar iz Vipave, ki se mu iskreno zahvaljujem za vso pomoč. 5 km pred ciljem, kjer nas je že ujela skupina z naslednjo žensko, me je hotel odvleči še do cilja, a se na žalost nisem počutila dovolj močno in tako me je Petra Zrimšek 100m pred ciljem prehitela in zmagala.

Tako blizu zmagi nisem bila še nikoli in najbrž tudi nikoli ne bom, a se zavedam, da se mora na Franji veliko stvari uskladit s formo, če hočeš zmagati. Meni pa je najpomembnejše to, da sem se prepričala, da se moja forma odlično stopnjuje pred najpomembnejšimi dirkami prvega dela sezone.

Danes odhajamo na 3-etapno dirko Giro del Trentino Donne v okolico Gardskega jezera. Upam, da tokrat ne bomo imeli navigacijskih težav in da se bomo vse dobro izkazale. Smo v zelo dobri formi, potrebujemo pa le nekaj sreče!

Držite pesti!

LP, Tjaša

 • Share/Bookmark

3 komentarjev na temo “Maraton Franja”

 1. Drmagnum pravi:

  Iskrene čestitke za doseženo uvrstitev. Sam sem se prvič udeležil Malega Maratona. Zame odlična izkušnja, žal pa nisem uspel priti do 16.00 ure do cilja.

 2. Helena pravi:

  Tjaša čestitam za pikčasto majico in za tako dobro formo!!! Držim pesti da bo sreča na tvoji strani tam pri gradskem jezeru!

 3. DusanK pravi:

  Odlično Tjaša !
  Gorska-pikčasta majica ti pa lepo pristoji ! :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !