Pozdravljeni!

Že dve leti nazaj sem napisala, da je trasa maratona Alpe ena izmed mojih najljubših panoramskih tur v Sloveniji. Prevoziti je treba 130 km in 2000 višinskih metrov čez tri lepe prelaze: Jezersko, Pavličevo sedlo in Črnivec. Težka pot okrog Kamniških Alp pa je bogata s čudovitimi pogledi na visoke gore. Prav vesela sem bila, ko sem izvedela, da se ga letos moramo udeležiti tudi Poletovke. Nekoliko strah me je bilo le 5 km dolgega vzpona na Pavličevo sedlo, ki je z 10% naklonom malo prehud za moje najlažje prestavno razmerje 39-26.

Štart iz Kamnika je bil zelo hiter in že pred Komendo je bila skupina dobrih 500 kolesarjev konkretno razredčena. Uspelo mi je obdržati pozicijo v prvi skupini. V Preddvoru me je dohitel Penko in mi ukazal iti za njim na čelo skupine, kjer sva bila do začetka vzpona na Jezersko. Tam so me hitrejši moški prehiteli, ostalih punc, ki so bile prej v bližini, pa nisem več videla. Kljub temu sem vzpon na Jezersko odpeljala z rezervo, da me ne bi kasneje zabilo.

Spust z Jezerskega proti Železni kapli na avstrijski strani je vrhunski! Takoj mu sledi vzpon na 1340 m visoko Pavličevo sedlo, ki sem ga odpeljala s spoštovanjem. Zdelo se mi je, da vozim čisto prepočasi in da bi se lahko bolj potrudila. S spustom v Logarsko dolino nisem bila ravno zadovljna, saj sem zgubila fante, s katerimi sem prišla na vrh in tako sem potem porabila kar nekaj energije, da sem jih po dolini nekaj ujela. Skupaj smo hitro prišli do vznožja Črnivca, od tam naprej pa spet vsak po svoje. S hitrostjo nisem pretiravala, ker sem bila prepričana, da imam dovolj prednosti za zmago, želela pa sem si izboljšati čas izpred dveh let (4 ure 18 min).

V cilj sem prišla s časom 4 ure 3 minute, kar bi v moški konkurenci pomenilo absolutno 66. mesto. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, poleg tega pa sem nepričakovano dosegla tudi najboljši ženski čas na vzponu na Pavličevo sedlo. 6 min za mano sta v cilj prišli naša Urša Pintar in Melita Šinkovec.

Upam, da bo moja dobra pripravljenost zdržala vsaj še ta teden, ki ga bomo preživele na Češkem, potem pa si bom privoščila malo daljši kolesarski počitek. Danes smo opravile še zadnji trening razpeljevanja za avtom, jutri pa potujemo na slabih 900 km dolgo pot. Na Tour de Feminin bomo prevozila 450 km v petih etapah, s tem, da bosta v soboto kar dve. Dopoldan 21 km dolg kronometer, popoldan pa še 100 km dolga etapa. Držite pesti, da bi nam šlo zelo dobro in da tokrat ne bi imeli navigacijskih težav. :)

Lep kolesarski pozdrav!

Tjaša

PS. Podrobnosti maratona Alpe si lahko ogledate tudi na Garmin Connect-u.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !