Dober večer!

Za nami je še en naporen dan, ki so ga poleg dveh etap dodatno otežile še visoke temperature in dopoldanski veter.

Kot sem že omenila, je bila 3. etapa – kronometer – na Poljskem, ker bližje najbrž nimajo nobene vsaj približno ravninske trase. Prvi štart je bil ob 10h, ko je štartala zadnja v generalni razvrstitvi, potem pa smo se na pol minute razlike zvrstile še ostale. Najboljših 30 je štartalo na minuto razlike.

Predogled trase mi ni bil nič všeč, ker je bilo preveč klanca, preveč lukenj na cesti, preveč bočnega vetra… potem sem se pa še slabo ogrela. Ko nisi pripravljen, te pač vse moti. :)

Štartala sem brez spremstva, ker smo imeli samo en avto, ki je bil seveda za najboljšo v generalni razvrstitvi, pri nas je bila to Alenka. Nikakor nisem ujela pravega ritma, niti po ravnih delih, še manj pa na klancu. Kljub temu sem ga odvozila najbolje izmed nas in z 2:07 zaostanka za zmagovalko Trixi Worrack končala na 21. mestu. Z vožnjo nikakor nisem zadovoljna, sem pa pridobila nekaj mest v generalni razvrstitvi. Če bi imela malo boljši dan, bi z mojo kozo malo bolj razturatli! :)

Koza

Po kronometru smo se poskusile čim bolj spočiti pred popoldansko etapo, v kateri smo 4x odvozile 26 km dolg krog. Nekaj cest nam je bilo že znanih, ker se trase med seboj zelo prepletajo. Štartali smo na tlakovani cesti, tako da se je grupa hitro raztegnila. Potem so bili pa intervali hitre in počasne vožnje. Pred gorskim in letečim ciljem, ki sta bila razmaknjena 2 km, je šlo vedno na polno, sledil je spust po ekstra grdi cesti, pa še ena strma špička in gor pa dol spust do mesta. V drugem krogu sem ravno pred to špičko brez veze odpadla in potem z nekaj kolesarkami pol kroga spet lovila glavnino. Skoraj smo jih že ujele, ko so nam pred nosom spustili železniške zapornice in glavnina je spet ušla. :( Sledilo je dolgo lovljenje za avti in na začetku tretjega kroga smo bile spet zraven. V cilj sem prišla z glavnino, z nekaj sekund zaostanka zaradi padca 300 m pred ciljem. (Drugače je bilo v današnji etapi ogromno padcev, saj po treh napornih dneh že malo popušča koncentracija.)

Trenutno sem v generalni razvrstitvi na 47. mestu s petminutnim zaostankom, ki sem ga pridelala po neumnosti. Najbolj mi je žal tistih treh minut v prvi etapi, saj bi bila z manjšim zaostankom z lahkoto v prvi dvajseterici. Poleg zaostanka pa sem od prve etape še vedno dehidrirana. Deležna sem bila tudi trenerjeve pridige, ker čisto brez veze izgubljam energijo tam, kjer ni potrebno, namesto da bi jo uporabila za kaj, kar bi nam izboljšalo uvrstitev.

Jutri nas čaka še zadnja etapa. Če sem iskrena, komaj čakam, da bo mimo. :)

Lahko noč!

Tjaša

PS. Garmin Connect – kronometer
Garmin Connect – 4. etapa

 • Share/Bookmark

1 komentar na temo “Češka: 3. in 4. etapa”

 1. Dusank pravi:

  Dajmo Trma in ostale punce !!!

  Naj vas padci, vročina in morebitne provokacije ne iztirijo ampak še bolj opogumijo !
  Navijam za vas v klimatiziranem prostoru s pivom v roki, v upanju, da ohranite hladno glavo! :P
  Grizte še naprej tako !
  :)

  DusanK

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !