Pozdravljeni!

Po treh dneh intenzivnega dirkanja so bile noge zjutraj že malo utrujene in želele so si samo čim hitrejšega prihoda v cilj zadnje, 98 km dolge, etape. Štartale smo zelo hitro, verjetno zato, da bi se grupa čim prej čim bolj razredčila. Ko se je, se je hitrost umirila in razen pred letečimi in gorskimi cilji smo šle v glavnem počasi. Pred prvim gorskim ciljem smo Poletovke malo odpadle od najhitrejših, a smo na spustu konkretno letele in jih spet ujele. Sama sem bila kar presenečena, da sem sposobna na spustu tako letet. :)

Sledili so še trije krogi čez že znani klanec, na katerem sem v 1. etapi odpadla. Tokrat nisem imela nobenih problemov in prva dva kroga sem lepo sledila tahitrim, tretjič pa mi je malo zmanjkalo. Z Ajo in Uršo smo v cilj privozile s 47 sekundami zaostanka za zmagovalko vseh etap, Trixi Worrack. Čisto malo za nami je prišla še Alenka, Andreja in Marjetka pa na žalost nista končali dirke.

Na splošno sem s svojo vožnjo in 40. mestom absolutno zadovoljna, ker sem se iz vsake situacije veliko naučila in vem, da mi bo koristilo na prihodnjih dirkah. Vem pa, da bi se marsikdaj lahko bolj potrudila in z boljšo vožnjo v 1. etapi in na kronometru dosegla veliko boljšo uvrstitev. Upam, da smo se tudi vse skupaj naučile, da si med dirko lahko veliko pomagamo in s skupnimi močmi konkuriramo najboljšim. Natrenirati moramo le še boljšo eksplozivno moč in agresivnost…

Etapni dirki sledi krajši počitek, v soboto pa spet dirkamo na enodnevni dirki blizu Padove. Potem bi se pa prilegel krajši dirkaški počitek. :)

LP, Tjaša

PS. 5. etapa na Garmin Connectu

 • Share/Bookmark

4 komentarjev na temo “Češka: 5. etapa”

 1. DusanK pravi:

  Eksplozivno moč in agresivnost dobiš, če imas sitnega dedca…. al pa, da se vsaj spomniš na tacga…. :P
  Dajmo Trma in ostale Poletovke ! Do konca, do filtra … !
  :)
  DusanK

 2. tjasarutar
 3. tjasarutar pravi:

  Ha, ha :) To pa ni dovolj sploh :)

 4. renata pravi:

  punce zakon ste! prav z veseljem berem te zapise in držim pesti za vse vas!

 5. tjasarutar
 6. tjasarutar pravi:

  Hvala! Se bom potrudila in tudi v prihodnje poročala o naših podvigih :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !