V preteklih objavah sem čisto pozabila omeniti, da je zadnjega avgustovskega dne na sporedu še domača dirka v Medvodah. Mogoče zato, ker mi je šlo lani čisto preveč slabo. V osnovi je dirka kriterij za moške profije, zadnji dve leti pa je namenjena tudi rekreativcem in ženskam, ki dirkamo samo za končni cilj (a ne skupaj). Kriterij je drugače zanimiva kolesarska disciplina, kjer se vozi kroge, pri čemer nekateri krogi štejejo za točke. Prvih pet v šprintu dobi točke, na koncu pa zmaga tisti, ki jih zbere največ, ne glede na to, kdo prvi pripelje skozi cilj.

Ženske smo morale prevoziti 15 krogov dolžine 600 metrov, kar je skupaj naneslo slabih 10 km. Kratko, a hitro in sladko. :) Na štartu je bilo 7 Poletovk, Hrvatici Maja in Marina, dve elite tekmovalki iz TBP Lenart in ena rekreativka. Štartale smo malo pred osmo uro zvečer, tako da smo svojih 15 minut oddirkale v soju reflektorjev in uličnih svetilk, kar daje dirki poseben čar.

Ker se v šprintu ne znajdem najbolje, sem vedela, da mi lahko uspe dobra uvrstitev le s pobegom. Na štartu je Aja na vso moč potegnila, vse ostale pa so se takoj zapodile za njo. Sama sem ostala nekje na repu skupine in tam prevozila prva dva kroga.

Ko je v tretjem krogu zaradi močnega tempa Aje vse že dobro zabilo, sem se iz zavetrja samo odpeljala mimo in na vso moč pospešila. Ob prvem pogledu nazaj za sabo nisem videla nobene, kar mi je dalo dodatno motivacijo, da sem iz kroga v krog povečevala razliko pred skupino. Velika zahvala gre ekipi, ki je v ozadju složno delovala.

Tako sem odvozila svoj solo kronometer in zmagala. Tik pred koncem se je iz skupine izstrelila še Alenka, v šprintu pa je _seveda_ zmagala Aja, tako da smo Poletovke osvojile prva tri mesta, kar je bil naš osnovni cilj.

Pred pomembnimi septembrskimi dirkami sem te zmage zelo vesela, še posebej zato, ker se mi zdi, da se mi noge ne obračajo tako, kot bi si želela. Očitno me tokrat občutek vara. Držite pesti, da bi se mi dobro obračale tudi v nedeljo na kronometru v Bergamu.

LP, Tjaša

  • Share/Bookmark

2 komentarjev na temo “Večerna dirka v Medvodah”

  1. Helena pravi:

    Čestitam! Res se nč ne pohvališ….na ti spodnji sliki si pa skorej neprepoznavna :D

  2. renata pravi:

    tjaša močno držim pesti! in sem tako vesela in ponosna na vse vas, da je kaj!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !