Ojla!

V soboto smo po skoraj 8 ur dolgi vožnji prispeli (Alenka, Gorazd, Rado in jaz) v Rogno, kjer je bil dan kasneje na sporedu 6. kronometrski Memorial Davide Fardelli, na katerem v vseh moških in ženskih kategorijah (začetniki, mladinci in elite) nastopi samo okrog 20 povabljenih nastopajočih. Po kosilu smo se s kolesi odpeljali na ogled proge.

Dobrih 8 km dolg krog, ki ga je bilo treba odpeljati trikrat, je bil po profilu precej enostaven, saj je imel samo dva krajša vzpenjanja, tehnično pa je bil zelo zahteven s številnimi ovinki in v drugi polovici kroga vožnjo po ozkih dvopasovnih kolesarskih stezah. Zaradi tega tudi ni bilo dovoljeno spremstvo s klubskimi avtomobili, spremljala pa so nas Smart vozila organizatorja (ki se je z organizacijo ZELO potrudil!!!), v katerih je bil lahko trener + rezervne feltne. Več pa v tak majhen avto itak ne gre. :)

Štartale smo v dveh skupinah po deset, sama sem bila predzadnja v drugi skupini, pred Tatiano Guderzo, svetovno cestno prvakinjo 2009 in italijansko državno prvakinjo v kronometru 2010. Prvi krog sem odpeljala vrhunsko, z le 15 sekund zaostanka za njo, naslednja dva pa nisem več ujela ta pravega ritma, tako da me je 2 km pred ciljem prehitela in mi dala dobro minuto prednosti. Ko sem iz ozadja opazovala njeno vožnjo v ovinke, mi je bilo jasno, da po moči ne zaostajam veliko za njo, moje tehnično znanje pospeševanja iz ovinkov pa je čisto preslabo, da bi se lahko kosala z najboljšimi.

Na koncu sem zasedla 15. mesto. Prvih pet je šlo res kot avion, ostalih devet uvrščenih pred menoj pa bi imelo veliko dela z menoj, če bi se znala bolje peljati v ovinke, saj smo bile vse v razmaku dobre minute. Z vožnjo sem še kar zadovoljna in sem prepričana, da jo bom v naslednjem letu še izboljšala.

LP, Tjaša

PS. Posnetek moje vožnje na Garmin Connect.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !