Ojla!

V soboto smo dirkale na ravninski krožni dirki GP Cento Carnevale d’Europa (1.2) blizu italijanske Bologne. Ker je bilo na ta dan tudi evropsko mladinsko prvenstvo do 23 let (kjer je Slovenka Polona dosegla odlično 13. mesto!), je večina mladih kolesark manjkala, vseeno pa so bile na štartu mnoge najboljše kolesarke vključno z aktualno svetovno prvakinjo Giorgio Bronzini.

Proga je bila ista kot lani: 10,3 km dolg krog z dvema nadvozoma, ki smo ga prevozile 11x, temperature pa so bile čisto malo bolj dirkanju prijazne (okrog 35˘C). Letos se mi konstrantno dogaja, da začnem dirke zelo slabo in tudi tokrat prve tri kroge sploh nisem bila skoncentrirana na vožnjo. Potem mi je bilo vedno lažje in lepše dirkati. Spet so bili v nekaterih krogih leteči cilji in z Živino pomočjo sem bila na njih dovolj uspešna za 3. mesto.

V ciljnem šprintu sem bila malo manj uspešna in na koncu končala kot 35., kar je moja najboljša uvrstitev na dirki te kategorije. Tudi z vožnjo sem še kar zadovoljna, če odmislim začetne kroge, lahko pa bi se na koncu še malo bolj potrudila. :)

Kratek posnetek dirke si lahko ogledate tukaj, traso dirke pa na Garmin Connectu.

Lep poletni pozdrav!

Tjaša

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !