Živjo!

Zadnji mesec sem večino treningov opravila na kronometrskem kolesu. V glavnem zaradi svetovnega prvenstva, malo pa tudi zaradi kronometra, ki sem ga odpeljala v nedeljo. Vozila sem ga že lani, tako da sem približno vedela, kaj me čaka. Nisem pa vedela, kdo bodo ostale tekmovalke.

Ko sem na predvečer tekme videla štartno listo, sem v trenutku spremenila cilje in si rekla, da bom že kar ponosna, če bom “le” 3 minute za zmagovalko, med nastopajočimi so bile namreč 1. (Emma Pooley), 2. (Judith Arndt), 4. (Amber Neben), 6. (Evelyn Stevens), in 8. (Shara Gillow) kronometristka na zadnjem svetovnem prvenstvu. Moram priznati, da me je postalo precej strah, da se mi vožnja ne bo posrečila tako, kakor sem trenutno sposobna.

V nedeljo dopoldan je bilo v prelepi dolini ob jezeru Iseo nekaj med soncem in oblačnostjo, za popoldan, ko smo štartale ženske elite, pa so napovedali dež. Upala sem, da se napoved ne bo uresničila, saj vožnje v deževnih razmerah ne obvladam najbolje. Dve uri pred štartom se je moje upanje razblinilo. Kljub temu sem se zelo dobro ogrela in se med tem celo uspela namotivirati, da je bolje, če grem na polno, padem in ne pridem do konca, kot da sem zaradi strahu zadnja.

In sem šla! Takoj po štartu sem ujela dober ritem in začela uživati v deževni vožnji. Tudi mnogi ovinki mi niso delali težav in po prvem krogu sem imela kar dober čas. Drugi krog sem odpeljala veliko hitreje, kasneje sem izvedela, da samo 15 sekund slabše od Pooleyeve. Tretji je bil po hitrosti nekaj vmes med prvim in drugim, tehnično pa verjetno še najboljši. Če bi bil še kakšen, bi ovinke odpeljala že skoraj idealno, a pustimo še nekaj rezerve za naslednjič. :)

Osvojila sem 11. mesto, z zaostankom 2:04 min za zmagovalko Judith Arndt, 1:39 za svetovno prvakinjo Pooleyevo in 1:21 za lansko zmagovalko Amber Neben, s čimer sem za polovico zmanjšala lanski zaostanek za njo in s tem suvereno dosegla svoj cilj. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj sem presenetila celo samo sebe! Napolnil me je z novim zagonom za preostala dva tedna, ko bom poskušala še nekoliko nadgraditi trenutno formo.

Dobra forma je predvsem razultat tega, da se zadnji mesec posvečam izključno treningom in počitku, vse treninge pa opravljam v Ljubljani pod nadzorom trenerja Gorazda. Ponavadi ni lahko, a v tem, kar počnem, zelo uživam. Če lahko vložen trud vrnem z dobrim rezultatom, sem pa še bolj zadovoljna!

Lep športni pozdrav!

Tjaša

PS. Pohvaliti moram tudi Urško, ki je med mladinkami zasedla 15. mesto, kar je glede na to, da se s kolesarstvom ukvarja šele pol leta, odlično!

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !