V nedeljo smo se že tretjič udeležile italijanske nacionalne dirke Giornata Rosa v kraju Nove. Letošnja izvedba je bila nekoliko spremenjena: 9 ravninskih krogov po mestu je bilo enakih, nato pa smo trikrat prevozile krog čez kratek razgiban klanec, ki mu je sledila ravnina do cilja.

Začele nismo preveč hitro, v tretjem krogu pa sem se pridružila dvema kolesarkama v pobegu. Hitro smo si privozile okrog 2 minuti prednosti in v pobegu složno zdržale kar 45 km. Dober trening za kronometer. :) Ko je naša prednost začela upadati, sem ju spustila in počakala, da me je dohitela glavnina. Do vznožja klanca sem se v grupi kar dobro razvrtela in regenerirala, tako da sem se tudi na vzpenjanju lahko vozila tik za najhitrejšimi. Najtežje mi je bilo, ko smo šle drugič na klanec. Takrat so mi malo ušle, a sem jih nato na spustu (prav ste prebrali) ujela, tretjič pa mi je bilo spet nekoliko lažje. V ciljnem šprintu se nisem najbolje znašla, a vseeno zasedla zame uspešno 16. mesto.

Posnetek dirke si lahko ogledate na Garmin Connectu.

Takoj po dirki smo se odpeljali v Toskano, kjer z reprezentanco jutri začnemo etapno dirko Giro della Toscana. Smo blizu Lucce, na zahodni italijanski obali, kjer je zelo lepo in bi z lahkoto počele kaj drugega kot dirkale, a bomo seveda tudi v tem zelo uživale. Prva etapa bo kratek ekipni kronometer, v sredo nas čaka razgibanih 117 km, v četrtek pa celo 137 km. Po četrtkovi etapi bom z dirko predčasno zaključila, saj že v soboto letim na Dansko.

Držite pesti za vse nas!

Lep pozdarav iz Toskane!

Tjaša

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !