Živjo!

Sem že doma, a čisto na kratko. Dnevi v Toskani so minili čisto prehitro in včeraj se je bilo kar težko odpraviti domov, saj sem resnično uživala tako v toskanskem okolju kot tudi v dirkanju.

13.9. – 1. etapa – ekipni kronometer – 5,4 km

Trasa je bila identična lanski – dvakrat smo morale prevoziti turistično ulico ob morju. Naš cilj je bil izboljšati lanski čas. Letos baje nismo bile tako zelo usklajene kot lani, kljub temu da smo pred štartom dobro naštudirale cesto in menjave (mogoče celo preveč :) ), vseeno pa smo vozile 6 sekund hitreje. Bile smo tudi ena izmed redkih ekip, ki je izboljšala lanski čas. Najbrž so bile slabše vetrovne razmere. Za zmagovalno ekipo HTC Highroad, ki bi bila lahko šolski primer ekipne vožnje, smo zaostale za 39 (lani 53), za tretjeuvrščeno ekipo pa le 15 sekund in osvojile 15. mesto.

14.9. – 2. etapa (Porcari – Altopascio) – 116 km

Nadaljevale smo z ravninsko etapo, ki je bila sestavljena iz mnogo različnih krogov po ovinkastih in v glavnem ozkih cestah. Vožnjo je oteževal še kar močan veter in zelo visoke temperature. V šestih 10 km dolgih krogih pred ciljem je eni kolesarki uspelo pobegniti, vendar smo jo ujeli in sledil je ciljni šprint, v katerem je zmagala Nemka Ina Yoko Teutenberg. Pripeljala sem se v glavnini na 75. mestu. Po etapi sva z Alenko naredili še krajši trening za avtom.

15.9. – 3. etapa (Pontedera – Volterra) – 139 km

Etapo smo začele z dvema krogoma po mestu, nato pa proti vzponu na Volterro. Vmes je bilo še nekaj hupserjev in po enem se je skupina 30ih kolesark odpeljala. Ravno takrat nisem bila na pravem mestu, da bi šla zraven, a sem bila prepričana, da jih bomo lovili. Namesto tega je šlo od tam naprej v glavnini počasi in med prvim vzpenjanjem na Volterro sem se z manjšo skupino kolesark hitreje odpeljala naprej. Skupaj smo se pripeljale do vrha in bile nato usklajene še na hitrem spustu v dolino na drugo stran ter se potem od tam še enkrat povzpele na Volterro. V cilj smo prišle približno 5 min pred glavnino, a dobrih 11 min za zmagovalko Judith Arndt.

Polona je na cilj prišla deveta in oblekla majico najboljše mlade kolesarke, česar smo bili po etapi vsi zelo veseli. Držim pesti, da bi jo ubranila tudi na preostalih štirih etapah! Glede na to, da bo šlo nekaj kronometristk verjetno predčasno z dirke, bo verjetno tudi v končni razvrstitvi zelo visoko. :)

S svojo vožnjo na dirkah sem zadovoljna. Bile so dober trening pred SP. V grupi se mi ni bilo težko voziti, tudi s strahom, ovinki in spuščanjem tokrat nisem imela nobenih težav. Žal mi je le, da nisem bila v 3. etapi ob pravem času na pravem mestu, ker sem imela zelo dobre noge. Glede na to da nisem šla na polno, sem se že danes dobro regenerirala. Jutri zjutraj letimo na Dansko, še malo potreniramo, v torek pa se bom na kronometru maksimalno potrudila. :)

Prenos dirk si lahko ogledate na Eurosportu: v torek začne ob 13.15, v soboto pa ob 13.30.

Lep pozdrav!

Tjaša

  • Share/Bookmark

1 komentar na temo “Polovička Toskane”

  1. Jurko pravi:

    Čestitke za današnji kronometer. Bravo in pridno treniraj še naprej.

    P.S. Čeprav uvrstitev ni visoka, je bila visoka pa vsaj povprečna hitrost, sploh glede na vreme, ki je bilo tam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !