… je čas, ki sem ga včeraj dosegla na svojem prvem pretečenem polmaratonu!

Želela sem si že na ljubljanskega, a se nisem utegnila pripraviti nanj, zato sem izbrala prvo izvedbo (pol)maratona v Crikvenici, ki je po profilu bolj razgiban in s tem malo težji. Vzdržljivosti mi seveda ne manjka, vseeno pa je bilo treba mišice adaptirati na tek. Moram priznati, da je bilo prvič po desetih mesecih izključno kolesa kar težko, a sem se na srečo hitro udelala in tek mi je postal celo všeč. Sprememba trening okolja, ko sem se iz cest preselila na bližnja polja in v gozdove, pa še bolj.

Do tekmovanja sem pretekla dobrih 150 km, od 10 do 20 km v enem kosu, v glavnem po razgibanem terenu. Da polmaratona ne bi pretekla, me ni skrbelo, nisem pa imela občutka, kako hitra bom, ker nisem bila nikoli na tekaškem tekmovanju. Seveda sem začela prehitro. Prvih 7 km sem pretekla v pol ure in bila do tam celo na 2. mestu med ženskami. Potem me je dohitela Nemka, s katero sva tekli do 12. kilometra, ko ji nisem mogla več slediti. Na 17. kilometru sem imela manjšo krizo in izgubila še 3. mesto. Tudi 4. mesto med 66 polmaratonkami in 58. mesto med vsemi 327 tekači ni tako slabo. :) In tudi s časom sem – za prvič – še kar zadovoljna. Z izbiro trase pa še bolj, saj je bilo res lepo teči le nekaj metrov stran od morja in s pogledom na Krk, Cres, Velebit in Istro. Tudi za občudovanje okolice sem imela dovolj časa. :)

Čestitati moram tudi sestrici za njen peti pretečen maraton! Ko bom velika, ga bom tudi jaz… :) Od danes naprej pa je končno spet na vrsti koloooooo! :)

LP, Tjaša

PS. Še posnetek teka na Garmin Connectu.

 • Share/Bookmark

3 komentarjev na temo “1:35:30”

 1. DusanK pravi:

  Še 1x čestitke ! LJM bi ti letela z lahkoto pod 1:30 !

 2. tjasarutar
 3. tjasarutar pravi:

  Z lahkoto pa ne! :) 5 minut je veliko…

 4. Tjaša Rutar » Blog Arhiv » Zimski treningi pravi:

  [...] še vedno v glavnem razvajalo s soncem in visokimi temperaturami za ta letni čas, zato sem po polmaratonu zaključila s tekom in se spet posvetila kolesu. Do novega leta mi je uspelo navrteti skoraj 1500 [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !