Evo me, sem že nazaj! :)

Po precej napornem marcu in aprilu, ki sem ju bolj ali manj utrujeno preživotarila v službi, sem bila od začetka maja doma. Najprej sem porabila nekaj dni, da sem prišla k sebi, potem pa se intenzivno posvetila dokončanju diplome in … športu. :) Ne vem, ali sta zadnja dva meseca nosečnosti že po naravi lažja od prejšnjih ali me je pred tem stoječa služba popolnoma izčrpala ali me je po tem športanje popolnoma prerodilo… Vem pa, da sem se vsak dan po enournem sprehodu na bližnjo kočo Mladiko bolje počutila! In če sem na začetku komaj prisopihala gor, sem proti koncu že koga prehitela. :) Občasno sem se počutila, kot da bi spet trenirala. :)

Mesec junij je bil v preteklih letih vedno dirkaško pester, tokrat ni bil dirkaški, kljub temu pa zelo pester! Na začetku sem si ogledala DP v kronometru, ki je, tako kot lani, potekal v okviru Maratona Franja v Ljubljani. Mi je bilo kar malo hudo, ker nisem mogla tekmovati, a čas je že bil, da me po štirih letih nekdo zamenja. :) Nova državna prvakinja je postala Sara Frece.

Ostale dni sem večino časa porabila za zadnje malenkosti diplomske naloge. Želela sem si, da bi pred porodom vsaj oddala končo verzijo, pa mi jo je z veliko dobre volje mentorja uspelo tudi zagovarjati. Z 10ko in pohvalo. :) Zadnji trenutek – 19.6. :) Po vsakodnevnem večernem sprehodu na kočo se je začelo dogajati tudi v trebuhu in naslednji dan sem oz. sva dobila najlepše darilo – hčerko Špelo. 20.6. :)

Pravijo, da je bil štiriurni porod za prvič hiter, meni pa se je zdel dolg celo večnost. Mislim, da mi je tudi 57 ur Dirke okoli Slovenije hitreje minilo. In, priznam, precenila sem svoj prag bolečine! Zelo! Zdaj verjamem, da je to najhujša bolečina, a ko dobiš v roke malo štručko, je pozabljeno čisto vse!

Špela je pridna kot mami. :) Zaenkrat samo je in spi. :) Jaz pa sem že polna energije in spet veselo sopiham na kočo, da čim prej naberem dovolj moči in kondicije, da bom tudi Špelo v vozičku peljala gor (če se je ni že v trebuhu naveličala :) ). In da grem spet na kolo, ker ga v teh lepih poletnih dneh že prav pošteno pogrešam! Vem, da so se moje življenje in prioritete s Špelinim rojstvom zelo spremenili in da bo kolo na stranskem tiru, prepričana pa sem, da bodo ravno zaradi tega ure na njem še bolj dragocene!

Lep pozdrav do naslednjič!

Tjaša

  • Share/Bookmark

1 komentar na temo “Nove zmage!”

  1. Romana pravi:

    Jeeei, Tjaša, čestitke, fajn po daljšem času malo slišat, da si fajn in uživaš v novih izzivih, tisti športni pa tudi še pridejo…:)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !