Tjaša Rutar

Chefova predstavitev pred DOSom 2008:

Trmoglavka.
Tjaša Rutar

Trmoglavka v najboljšem pomenu te besede. Stežka bi ji našli primernejši vzdevek in težko bi našli karakterno lastnost, ki je, poleg poguma, seveda, pomembnejša za premagovanje kilometrov, ki jo čakajo na Dirki okoli Slovenije.

Triindvajsetletnica domuje v neposredni bližini štarta dirke, v vasi Dobropolje pri Ilirski Bistrici. S kolesarstvom se je začela resneje baviti pred tremi leti, ko je kupila cestno kolo, pa so se začeli njeni večji uspehi v slovenskem rekreativnem kolesarstvu. Toda kratke dirke, le redko daljše od ene ure, so jo pričele dolgočasiti in zaželela si je novega izziva. Vzdržati s solidno treniram moškim 160-kilomersko turo iz Ljubljane, skozi Škofjo Loko, prek Soriške planine v Bohinj in na Bled, potem pa prek Jamnika in Kranja nazaj v Ljubljano za damo res ni mačji kašelj, malokatera bi vzdržala. Toda Tjaša, in tega ne bom nikoli pozabil, me je zadnjih petnajst, dvajset kilometrov, ko so me zapustile moči, celo “vlekla” do doma.

Tako je postalo jasno, da je sposobna prevoziti tudi bistveno daljše preizkušnje. Lansko leto si je na prvi DOS le želela, letos je zbrala pogum in 8. maja pozno zvečer bo stala na štartni rampi najtežje slovenske športne preizkušnje. Pred seboj bo imela 1182,3 kilometre dolgo progo, ki jo namerava prevoziti v dobrih 60 urah.
Taša Rutar

Pa še nekaj zanimivosti o Tjaši!

Datum in kraj rojstva: 10.12.1984, Postojna
Višina: 167cm
Teža: 61kg
Klub: Klub Polet Garmin (2008 ->)
Trener: Gorazd Penko
Letno število kilometrov: 15.000 – 18.000
Najljubša hrana: pašta s tuno, palačinke
Najljubša pijača: limonada
Naj glasba: Queen, Siddharta, Radiohead, Tinkara Kovač
Naj film: Forrest Gump, Punčka za milijon dolarjev
Naj knjiga: Bes angelov, Zločin in kazen, Alkimist, Sla po potovanju, Delfin…….
Ostali hobiji: pevski zbor, vokalna skupina, rolanje, hribi…

E-mail: rutarka@gmail.com

  • Share/Bookmark